مقالات

علت استارت نخوردن خودرو چیست؟+ 10 راه حل

استارت-نخوردن-خودرو

روشن شدن خودرو نخستین نشانه سالم‌بودن اجزای خودرو است. با اینکه نقص در بسیاری از قطعات، پس از حرکت خودرو مشخص می‌شود، با استارت خوردن خودرو می‌توانیم مطمئن باشیم که دست‌کم می‌توانیم خودرو را به نزدیک‌ترین تعمیرگاه برسانیم. در این مطلب با همراه باطری همراه باشید چون قصد داریم به علت استارت نخوردن خودرو بپردازیم و چند راه‌حل فوری برای شناسایی مشکل بیان کنیم.

علت استارت نخوردن خودرو چیست؟

حتی اگر سررشته چندانی در مکانیک خودرو نداشته باشید، استارت نخوردن خودرو را تجربه کرده‌اید. مانند بسیاری از وسایل دیگر که با باتری کار می‌کنند، باتری خودرو نیز تنها عامل ایجادکننده انرژی لازم برای استارت خوردن و شروع به حرکت خودرو است. به‌این‌ترتیب، نخستین علامت سؤال روی باتری قرار خواهد گرفت.

خرابی-باتری-خودروخرابی باتری

باتری تنها یک قطعه تأمین‌کننده انرژی است که با کمک بعضی اتصالات، انرژی لازم برای روشن‌شدن خودرو را به سویچ می‌رساند و نقص در هر یک از این اتصالات می‌تواند علت استارت نخوردن خودرو یا روشن‌نشدن آن باشد. اگر پس از استات زدن، صدای شروع به کار موتور را نمی‌شنوید قطعاً باید علت استارت نخوردن خودرو را در باتری جستجو کنیم.

اگر پیش از این متوجه علائم خرابی باتری خودرو شده باشید، احتمال خرابی کامل باتری بسیار اندک است. به عبارت بهتر، باتری خودرو به یکباره از کار نمی‌افتد و پیش از مختل‌شدن کامل باتری علائمی مثل کم‌نور شدن چراغ‌ها یا قطع و وصل‌شدن سیستم صوتی در حین شتاب‌ گرفتن خودرو با تعویض دنده به چشم می‌خورند.

برای بررسی شرایط باتری، می‌توانید از یک ولت‌متر یا مولتی‌متر کمک بگیرید. به این منظور ممکن است لازم باشد که سرپوش پلاستیکی موجود روی قطب‌ مثبت باتری را بردارید اما باید دقت کنید که اجسام فلزی با پایانه‌های باتری برخورد نکنند تا از خطر آسیب به باتری در نتیجه تشکیل اتصال کوتاه جلوگیری شود. در صورت سالم‌بودن باتری باید ولتاژ ۱۲/۶ روی صفحه مولتی‌متر نمایان شود.

علت-استارت-نخوردن-خودرو

چه وقت علت استارت نخوردن خودرو، از سویچ است؟

شاید برای شما عجیب باشد که ایراد در سویچ خودرو می‌تواند علت استارت نخوردن خودرو نیز باشد. سویچ با ارسال برق موردنیاز قطعات خودرو از باتری، به استارت خوردن کمک می‌کند. اما اگر برق لازم برای کار این قطعات تأمین نشود، سیستم جرقه‌زنی قادر به کار نخواهد بود. به‌این‌ترتیب خرابی سویچ و البته استارت هر یک می‌توانند به‌تنهایی علت استارت نخوردن خودرو باشند.

ممکن است در پاره‌ای از مواقع سویچ بچرخد اما استارت زده نشود. بعد از چرخاندن سویچ متوجه آمدن برق پشت آمپر می‌شوید. در این حالت انتظار می‌رود که صفحه کیلومتر روشن شود اما اگر صفحه کیلومتر روشن نشود، به این نتیجه می‌رسیم که علت استارت نخوردن خودرو، خرابی سویچ است.

آیا نقص استارتر می‌تواند علت استارت نخوردن خودرو باشد؟

حتماً می‌دانید که استارت خودرو قطعه‌ای است که  در پشت یا کنار موتور قرار می‌گیرد. این قطعه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که نقص هر یک ممکن‌ است علت استارت نخوردن خودرو باشد. به‌عنوان‌مثال، در صورت تأخیر در استارت خوردن یا ایجاد صدایی شبیه به «تق‌تق»، ایراد از بوش استارت است. به‌این‌ترتیب لازم است که تمامی بخش‌های استارت خودرو مورد بررسی قرار بگیرند.

مشکل شایع دیگری که احتمال دارد علت استارت نخوردن خودرو شما نیز باشد، سوختن فیوزهای خودرو، و خصوصاً فیوز استارت است. در هر خودرو محفظه‌ای به نام جعبه فیوز وجود داد که همه فیوزهای خودرو در آن قرار می‌گیرند. هر فیوز با قطع‌کردن جریان در مواقع افزایش جریان، مانع از آسیب رسیدن به مدارهای الکتریکی می‌شود.

کثیفی فیلتر هوا

اگر در جستجوی علت استارت نخوردن خودرو هستید، کثیفی فیلتر هوا و تجمع حجم زیادی از آلودگی نیز می‌تواند پاسخ سؤال شما باشد. کثیف بودن فیلتر هوا مانع ورود هوای لازم برای استارت خوردن خودرو می‌شود. بنابراین برای رفع این مشکل، می‌بایست فیلتر را تمیز یا تعویض کنید. راه‌حل این مشکل در مقایسه با سایر نواقصی که می‌توانند علت استارت نخوردن خودرو باشند، ساده‌تر است.

خرابی-دینام-خودرو

دینام معیوب؛ علت استارت نخوردن خودرو

عملکرد دینام پیش‌نیاز کارکرد باتری است.  وقتی موتور ماشین روشن است، باتری از طریق دینام شارژ می‌شود و به‌این‌ترتیب باتری انرژی کافی برای فعالیت‌هایی مثل روشن نگه‌داشتن لامپ‌های زنون، یا کارکرد سیستم صوتی، انرژی کافی خواهد داشت. با در نظر داشتن نقش مهم دینام در رساندن انرژی‌ الکتریکی به باتری، خرابی دینام از جمله مواردی است که می‌تواند علت استارت نخوردن خودرو باشد.

اگر باتری توسط دینام شارژ نشود، مدت کوتاهی بعد از روشن‌کردن ماشین، شاهد خاموش‌شدن یکباره آن خواهیم بود. به‌این‌ترتیب رسیدگی به دینام علاوه بر پیشگیری از مشکلات حین روشن‌کردن خودرو، به افزایش عمر باتری نیز کمک می‌کند.

نقص شمع‌‌ها

آغاز به کار خودرو در ظاهر تنها به پیچاندن سویچ و استارت‌زدن نیاز دارد. اما در واقع برای روشن‌شدن خودرو اول باید عمل «احتراق» صورت بگیرد و عملیات احتراق پیش از هر چیز نیاز به جرقه‌ای دارد که موجب احتراق شود. شمع خودرو که روی سرسیلندر قرار گرفته است، وظیفه ایجاد این جرقه را به عهده دارد. سوخت بعد از ورود به داخل سیلندر خودرو، با هوا ترکیب می‌شود سپس شمع با ایجاد جرقه، عمل احتراق را شروع کرده و خودرو روشن می‌شود.

با در‌نظر‌داشتن این نکته که برای آغاز احتراق و ایجاد انرژی کافی به جرقه احتیاج است، ممکن است هرگونه نقص از جمله رسوب‌ گرفتگی، فرسایش یا آسیب به شمع‌ها علت استارت نخوردن خودرو باشد و مانع روشن‌شدن و ایجاد جرقه شود. علاوه بر استارت نخوردن خودرو، خرابی شمع مشکلات دیگری از جمله کاهش شتاب و افزایش مصرف سوخت خودرو را به همراه خواهد داشت

گیرکردن فرمان و استارت نخوردن خودرو

یکی دیگر از دلایل استارت نخوردن خودرو، گیرکردن فرمان خودرو است. قفل‌شدن فرمان خودرو همیشه به طور تصادفی اتفاق نمی‌افتد. گاهی اوقات این اقدام برای افزایش ایمنی عمداً از سوی راننده انجام می‌گیرد. به عبارت بهتر، راننده بعد از خاموش‌کردن خودرو و خارج کردن کلید، چرخ‌ را به جهت راست یا چپ می‌چرخاند.

بعد از قفل‌کردن فرمان خودرو، صدایی شبیه به قفل شدن به گوش خواهد رسید که در بعضی موارد یکی از شیوه‌های حفاظت از خودرو به شمار می‌رود. قرارگرفتن فرمان خودرو در حالت قفل را نیز می‌توانیم علت استارت نخوردن خودرو به شمار بیاوریم. اما باید دقت کنیم که در بسیاری از موارد این شیوه، آگاهانه توسط راننده اجرا می‌شود تا علاوه‌ بر افزایش ایمنی خودرو در برابر سرقت، از سرخوردن خودرو روی سطح تپه (در حالت پارک شده) نیز جلوگیری شود.

تسمه‌-تایم

آسیب‌دیدگی تسمه‌ تایم

تسمه تایم یکی از قطعات موتورهای احتراق داخلی  است که با ایجاد ارتباط بین میل‌لنگ و میل‌سوپاپ، و هماهنگ‌کردن سرعت گردش این دو، باعث چرخش میل‌لنگ و در نتیجه چرخش میل‌سوپاپ خواهد شد. اما آسیب‌دیدگی تسمه‌ تایم از جمله دلایلی است که می‌تواند علت استارت نخوردن خودرو باشد.

توقف ناگهانی خودرو می‌تواند شما را به پارگی یا آسیب‌دیدگی تسمه‌ تایم مشکوک کند. در صورتی‌که خودرو ناگهان متوقف شود، باید پیش از استارت‌زدن مجدد، از سالم‌بودن تسمه تایم اطمینان حاصل کنید. به این منظور، خودرو را در دنده قرار دهید و سعی کنید آن‌ را هل دهید. در صورتی که خودرو حرکت کند، احتمالاً تسمه‌ تایم آسیب‌ دیده است و در غیر این‌ صورت بهتر است به دنبال سایر دلایل بگردید همراه باطری به شما توصیه می‌کند که در چنین شرایطی از استارت زدن پرهیز کنید، چرا که استارت‌زدن در این حالت ممکن است به کج‌شدن سوپاپ یا شکستن پیستون بینجامد.

مسدود‌ شدگی فیلتر سوخت

ایجاد هرگونه مشکل در فیلتر سوخت از جمله مسدودی آن، منجر به ایجاد اختلال در سوخت‌رسانی به انژکتور خواهد شد. اما مسدود‌شدن فیلتر سوخت خودرو، علاوه بر اینکه در بین چند علت استارت نخوردن خودرو است، می‌تواند به افزایش مقدار سوخت مصرفی نیز منجر شود. اگرچه مصرف سوخت خودرو افزایش پیدا می‌کند، عملکرد خودرو رضایت‌بخش نیست.

اختلال-در-دلکو-و-سیستم-برق‌رسانی

اختلال در دلکو و سیستم برق‌رسانی

سیستم برق خودرو در معرض آسیب‌های زیادی از جمله آسیب‌های فیزیکی یا نفوذ رطوبت به این قسمت است. توزیع برق خودرو از جمله‌ چند علت استارت نخوردن خودرو است که در صورت عدم پیگیری ممکن است به اتفاقات جبران‌ناپذیری بیانجامد. در توزیع برق در خودرو، دلکو مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند. این قطعه به‌عنوان یکی از اجزای سیستم احتراق است که در خودروهای مدرن امروزی زیاد به چشم نمی‌خورد.

اختلال در دلکو نیز می‌تواند به‌عنوان علت استارت نخوردن خودرو تلقی شود چرا که اگر دلکو به‌خوبی عمل نکند، موتور جرقه مور‌دنیاز را دریافت نخواهد کرد، و در لحظه استارت‌زدن، اگر‌چه صدای استارت‌زدن یا چرخیدن خودرو به گوش می‌رسد، خودرو روشن نخواهد شد.

مقاله-علت-های-استارت-نخوردن-خودرو

جمع‌بندی

استارت نخوردن خودرو از جمله مشکلات پرتکراری است که دست‌کم یک‌بار برای هر کس اتفاق افتاده است. در این مطلب به بررسی علت استارت نخوردن خودرو پرداختیم و ضمن بیان اهمیت بررسی این مشکل به بیش از ده علت استارت نخوردن خودرو اشاره کردیم. به‌این‌ترتیب اگر با استارت‌زدن، موفق به روشن‌کردن خودرو نشدید، علت را در یکی از این ده مورد جستجو کنید. در پایان این چند علت استارت نخوردن خودرو را به طور خلاصه بیان می‌کنیم.

۱- اشکال در باتری

۲- اشکال در سویچ

۳- اشکال در استارتر

۴- کثیفی فیلتر هوا

۵- اشکال در دینام

۶- اشکال در شمع‌ها

۷- گیرکردن فرمان خودرو

۸- آسیب‌دیدگی تسمه‌ تایم

۹- مسدود شدن فیلتر سوخت

۱۰- اختلال در دلکو

در این لیست نیز، ایراد در باتری، از جمله نخستین مطالب مورد بررسی عنوان شده که با خرید باتری از فروشگاهی قابل‌اطمینان، از عملکرد مناسب باتری در همه شرایط آسوده خواهید بود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *